Over mij

Mijn naam is Inge van Gerven. Ik ben geboren in Den Haag en van kinds af aan verliefd op alles wat met paarden te maken heeft. Ik heb zelf jaren actief aan de dressuursport meegedaan op lichte tour niveau met diverse paarden en ben gediplomeerd instructeur wedstrijdsport (niveau 4). Ik geef graag les aan zowel pony- als paardencombinaties.

​Daarnaast heb ik 20 jaar een eigen winkel in Ruitersportartikelen gehad in Boxtel (Noord Brabant). Naast het aanmeten van customized rijlaarzen ben ik in die tijd actief betrokken geweest bij het aanmeten en repareren van zadels door een professionele zadelmaker. In 2017 ben ik een nieuwe weg ingeslagen met de oprichting van Courbette zadels en rijlaarzen.

Tijdens het lesgeven ervaar ik telkens wat voor een verschil het kan maken als je goed passend materiaal hebt. Deze nieuw ingeslagen weg beschouw ik als een flinke sprong voorwaarts. Dit verklaart dan meteen de naam Courbette; zoals mijn logo al laat zien is een Courbette een dressuuroefening waarbij het paard enkel op de achterhand steunend enkele sprongen naar voren maakt. En dat is precies wat ik wil bereiken samen met mijn klanten!

Mijn passie; “Mensen laten genieten van hun pony/paard en daarbij mijn opgedane kennis en kunde op dressuurgebied ten dienste stellen van de ruiter”. Een goed passend zadel en perfecte rijlaarzen zijn cruciaal om maximaal te kunnen presteren en zo het maximale uit de combinatie te halen. Met veel liefde en oprechte betrokkenheid zorg ik dat het hele plaatje klopt.